Investeringstoernooi Get in the Ring (GITR) verdubbelt dit jaar in omvang. Het evenement, georganiseerd vanuit het Eramus Centre for Entrepreneurship, heeft dit jaar teams uit dertig deelnemende landen die om een investering van 1 miljoen euro strijden.

Volgens organisator Elbert Stoof zal de opzet van het toernooi dit jaar grotendeels hetzelfde blijven. “Wel wordt het grootschaliger. In de halve finale zullen 60 startups het tegen elkaar opnemen, maar net als in het afgelopen jaar staan er maar acht in de finale. De competitie is dus veel groter en de jury moet dit keer strenger zijn. We willen daarom dit jaar meer ervaren ondernemers en investeerders in de jury hebben.”

Groter zonder moeite

Ook is het GITR-team op dit moment hun aanmeldingssysteem voor deelnemende startups aan het automatiseren, om deze niet allemaal handmatig naar de juiste buitenlandse organisatie te moeten sturen. Stoof verwacht ongeveer 600 aanmeldingen. ”Eigenlijk heeft de promotie niet zoveel moeite gekost. We hebben echt heel veel publiciteit gehad na het winnen van de Compass Award in Rio de Janeiro. Verschillende landen, zoals bijvoorbeeld de VS, China en India kwamen naar ons toe met interesse om mee te doen.”

Get in the Ring

Dit jaar vindt op 31 oktober de halve finale plaats op de SPROUT Challenger Day, waarop zo’n 750 ondernemers zullen afkomen. Bij Get in the Ring ligt de nadruk op het showelement. In een boksring proberen deelnemers met hun pitch de jury van ondernemers en investeerders over te halen, om zo een miljoen euro voor hun startup binnen te halen. De Nederlandse voorronde is op 15 oktober. Voor de finale van 22 november in Rotterdam is de organisatie in onderhandeling over een locatie. AT