De vakantievoorpret kan beginnen met de nieuwe EM. Hoewel de laatste tentamens en scriptiehoofdstukken nog in de maak zijn, kun je in een speciaal themanummer genieten van 36 pagina’s over reizen.

Wat is jouw ideale reisgenoot? Ga je liever alleen, of heb je iemand met wie je het liefst iedere zomer op vakantie gaat? Drie studenten vertellen over hun favoriete vakantiegezelschap.

Worden we gelukkig van reizen? Niets lijkt fijner dan de dagelijkse sleur van studeren of werken te doorbreken met een vakantie. Maar dan is er meteen de stress bij de voorbereidingen, de vermoeidheid tijdens de reis, en bij thuiskomst is het geluksgevoel snel verdwenen. Waarom gaan we eigenlijk op vakantie?

Reizen kan ook negatieve effecten hebben. Moeten we ons niet schuldig voelen als we in een ontwikkelingsland aan de cocktails zitten? Toerismeprofessor Frank Go vertelt over de effecten van massatoerisme. “Misschien is het een idee om mensen die op vakantie naar Afrika willen eerst een kaartje te geven voor de dierentuin.”

 

Er zijn veel verschillende motieven om te reizen. We reizen met een missie, we reizen tussen twee werelden, en we reizen om authentieke ervaringen op te doen. Maar ook thuisblijven lijkt deze zomer een trend en kan niet onbelicht blijven. Als kers op de taart heeft schrijver Ernest van der Kwast een reisverhaal voor jullie. Veel leesplezier!

Pak het themanummer uit de bakken of lees hem hier!