Studentenbands uit heel Nederland kunnen het tegen elkaar opnemen in de studenteneditie van The Clash of the Cover Bands. De Erasmus School of Economics organiseert deze vanwege haar honderdjarig bestaan. Inschrijving sluit op 15 juli.

The Clash of the Cover Bands is de grootste bandcompetitie van Nederland. Omdat de ESE honderd jaar bestaat, organiseert de faculteit een speciale editie. Studentenbands uit heel Nederland kunnen met elkaar de muzikale strijd aangaan. ESE werkt samen met de organisatie van The Clash of the Cover Bands (The Benelux Edition) en Studium Generale & Erasmus Cultuur.

Meedoen

Wie mee wil doen, moet snel zijn: inschrijving sluit op 15 juli. Minimaal één bandlid moet verbonden zijn aan een hogeschool of universiteit in Nederland. Inschrijven gaat via dit inschrijfformulier. Vermeld hierbij dat het om de ‘Centennial Edition’ gaat.

Studentenpaviljoen

De Clash zelf vindt in het najaar plaats in de glasbak (het Erasmus Paviljoen)op campus Woudestein. Er zijn twee voorrondes, op 26 september en 3 oktober, en een finale voorronde, op 31 oktober. Een vakjury kiest de ‘beste’ band, het publiek stemt voor de ‘populairste’ band.

Contract en tour

De winnaars stromen door  naar de regionale halve finale van The Class of the Cover Bands – Benelux Edition. Zij ontvangen dan begeleiding en coaching om hen op een (nog) hoger niveau te tillen. Winnaars van de Benelux Edition krijgen een CD-contract met videoclip en een tour van twintig optredens. MF