Om lokale non-profit-organisaties te helpen met het werven van fondsen, organiseert SECEUR op 20 juni haar tweede Kennisevenement. Tweehoogleraren en een PhD-kandidaat zullen hun kennis van de non-profit-sector delen.

“Vroeger was enthousiasme genoeg, maar tegenwoordig is het gewoon veel moeilijker om aan financiering te komen.”, zegt SECEUR-bestuurslid Annelieke Vonk. Subsidies van de overheid en sponsorgeld van bedrijven zijn door de recessie moeilijker te krijgen voor kleine- tot middelgrote non-profits. Volgens SECEUR schort het bij veel organisaties aan de zakelijke kant, en daar willen zij bij helpen.

Ons kent ons

Het eerste kennisevenement trok 45 vertegenwoordigers van non-profits uit de regio. Vonk: “Het netwerk van die organisaties is vrij informeel, een ‘ons kent ons’-wereldje. We hebben erg veel positieve reacties gehad, en er zijn zelfs projecten voortgekomen uit de netwerkborrel.” Voorafgaand aan de netwerkborrel, zullen hoogleraren Dinand Webbink, Lucas Meijs en PhD-student Kellie Liket het thema “Van fondsaanvraag tot impactmeting: de levensloop van een non-profit project” behandelen.

Delen van kennis

SECEUR is een studentenvereniging gericht op adviesprojecten voor non-profit organisaties in de omgeving van Rotterdam. De vereniging wil non-profits effectiever maken via het delen van eigen kennis van de studenten, en via haar netwerk binnen en buiten de EUR. AT