“Fondsen werven steeds moeilijker”

Om lokale non-profit-organisaties te helpen met het werven van fondsen, organiseert SECEUR op 20 juni haar tweede Kennisevenement. Tweehoogleraren en een PhD-kandidaat zullen hun kennis van de non-profit-sector delen.

“Vroeger was enthousiasme genoeg, maar tegenwoordig is het gewoon veel moeilijker om aan financiering te komen.”, zegt SECEUR-bestuurslid Annelieke Vonk. Subsidies van de overheid en sponsorgeld van bedrijven zijn door de recessie moeilijker te krijgen voor kleine- tot middelgrote non-profits. Volgens SECEUR schort het bij veel organisaties aan de zakelijke kant, en daar willen zij bij helpen.

Ons kent ons

Het eerste kennisevenement trok 45 vertegenwoordigers van non-profits uit de regio. Vonk: “Het netwerk van die organisaties is vrij informeel, een ‘ons kent ons’-wereldje. We hebben erg veel positieve reacties gehad, en er zijn zelfs projecten voortgekomen uit de netwerkborrel.” Voorafgaand aan de netwerkborrel, zullen hoogleraren Dinand Webbink, Lucas Meijs en PhD-student Kellie Liket het thema “Van fondsaanvraag tot impactmeting: de levensloop van een non-profit project” behandelen.

Delen van kennis

SECEUR is een studentenvereniging gericht op adviesprojecten voor non-profit organisaties in de omgeving van Rotterdam. De vereniging wil non-profits effectiever maken via het delen van eigen kennis van de studenten, en via haar netwerk binnen en buiten de EUR. AT

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.