Met slechts vier deelnemende teams had de EUR de kleinste delegatie op het Groot Nederlandse Studenten Kampioenschap. Er werden afgelopen weekend echter twee finaleplekken en een derde plaats behaald.

De rugbyers van RSRC (in de groen-rode shirts op de foto) stonden voor de derde keer op rij in de finale tegen  Utrecht, afgelopen weekend op het GNSK in Nijmegen. Titelverdediger RSRC verloor deze editie echter met 3-0. Ook de waterpoloërs van Ragnar scoorden sterk in de voorrondes en behaalden een finaleplek. De zware voorrondes werden Ragnar echter fataal, vanwege te veel blessures kon het team de finale niet spelen.

Negende plek

In het voetbaltoernooi behaalden de heren 1 van Antibarbari niet de finale, maar wel een derde plek na penalty’s.  Voor het herenteam van Erasmus Volley behoorde een stunt niet tot de mogelijkheden, de volleyballers moesten genoegen nemen met een achtste plaats. In het algemeen klassement eindigde Rotterdam als negende, op dezelfde plek als vorig jaar.

EUGames

Tijdens het 55e GNSK waren tickets te verdienen voor de European Universities Games, die in 2014 in Rotterdam worden gehouden. Iedere winnaar van het GNSK is verzekerd van een plek op de EUGames. Hoewel geen enkel Rotterdams team kampioen is geworden, mag de gaststad voor iedere sport een eigen team afvaardigen, waardoor het volgende zomer wel eens uit zou kunnen lopen op een vierde confrontatie tussen het RSRC en de Utrechtse rugbyers. TF

Kijk voor foto’s en uitslagen (later vanmiddag) op de website van het GNSK.