Tijdens het Mainport Talent Diner maken studenten kennis met het bedrijfsleven in de Rotterdamse haven. Veertien EUR-studenten waren erbij, de CEO’s van de bedrijven hadden gekookt.

Voor het derde jaar op rij vond op 4 juni het Mainport Talent Diner plaats. Studenten en bedrijven uit de haven kunnen elkaar hier op een informele manier leren kennen. De setting – het schip de SS Rotterdam – is bijzonder, net als het concept. In de middag duiken de CEO’s van de havenbedrijven namelijk de keuken in om samen met topkoks een sterwaardig diner te bereiden. In de avond zijn de studenten te gast.

Coquilles

Boudewijn Schuitmaker (26 jaar) was een van de aanwezige EUR-studenten. De masterstudent Supply Chain Management vond het een mooie avond met lekker eten. “Kalfstartaar, coquilles, asperges… En de bediening was fantastisch. Echt een plek waar een student zich meteen thuis voelt”, zegt hij met een lach.

 

Tafelwisselingen

Elk van de vier gangen zaten de studenten in kleine groepjes met een ander bedrijf aan tafel, en tussentijds waren er korte presentaties. Schuitmaker heeft gedineerd met een onderhoudsbedrijf van terminals, een productiebedrijf, een energieleverancier en een belangenvereniging. Zijn beeld van de haven is wel wat veranderd na de avond. “De haven is heel dynamisch. Je ziet de raffinaderijen en de terminals, maar daartussen zitten ook heel andere bedrijven.”

Allerlei studies nodig

Tweedejaars econometriestudente Bianca Doodeman (19 jaar) was ook verrast over de veelzijdigheid van de haven. Met name door de uiteenlopende studies van de tachtig studenten die aanschoven tijdens het Mainport Talent Diner. Naast de veertien EUR-studenten, die vooral uit de economische hoek kwamen, waren er studenten van de TU Delft, het Scheepvaart- en Transportcollege, de Rotterdam Mainport University en van hogescholen Rotterdam en InHolland.  Doodeman: “Dan zat je aan tafel met studenten Scheepsbouw, maar ook met iemand die bijvoorbeeld communicatie studeert. Die verschillende richtingen zijn allemaal nodig in de haven.” MF