Op de EUR kun je nu beachvolleyballen. Donderdag werd het beachvolleybalveld achter het V-gebouw met behulp van een bulldozer officieel geopend. Naast volleybal kan er ook tennis, voetbal en korfbal gespeeld worden.

Na de opening speelden de decaan van de RSM, Steef van de Velde, en zijn zoon, speler bij het nationale team, Stefan van de Velde, een wedstrijdje tegen voormalig Olympisch beachvolleyballer Richard de Kogel en sportmarketeer Coen Duiverman.

Sport zichtbaar op de campus

Het veld is geplaatst naar idee van student en medewerker William Klaver. Erasmus Sport wil sport zichtbaar maken op de campus en heeft via het Erasmus Facilitair Bedrijf de locatie geregeld.

Op 4 augustus besluit Erasmus Sport of het veld alleen nog toegankelijk wordt voor bezitters van een sportkaart. Tot die tijd is het veld toegankelijk voor alle studenten en medewerkers van de universiteit. Aan de balie van het sportgebouw kan het veld gereserveerd worden. AT