In de zoektocht naar vernieuwing en verbetering van het onderwijs doet de ESE met het ESE Innovation Tournament een beroep op de creativiteit van studenten en medewerkers. Iedereen met een goed idee kan zich opgeven op de online ‘Innovation Portal’.

“Met genoeg ideeën van de studenten hebben wij geen goeroes of dure experts nodig”, stelt organisator van het tournament Nuna Camacho. De gedachte achter de competitie is dat de studenten gezamenlijk op meer goede innovatieideeën komen dan een of ander consultancybedrijf – en, niet onbelangrijk, voor minder geld.

Met 140 voorstellen van studenten is de opbrengst boven verwachting. De organisatoren hadden vooraf gehoopt op een stuk of vijftig. De meeste inzendingen hebben betrekking op de internationalisering en de educatie van de ESE. Meestal zijn het kleine verbeteringen, volgens Camacho, maar er zitten zeker ook een aantal radicale onder. Uiteindelijk worden de ideeën beoordeeld op verschillende punten, waaronder uitvoerbaarheid, maar vooral op de waarde ervan voor de ESE. AT

Lees de ideeën van studenten in EM #18, die vandaag in de bakken ligt.