Slangendeskundige Richard Mastenbroek laat vanavond tijdens Studio Erasmus zien hoe slangengif een geneesmiddel wordt. Willige aanwezigen kunnen met een slang op de foto.

Mastenbroek ‘melkt’ slangen om stoffen te ontdekken met een geneeskrachtige werking die sterker is dan reguliere medicijnen. In Studio Erasmus geeft hij een spoedcursus slangen melken en vertelt hij over verwondingen, waaronder een aantal die hij zelf opliep. Mastenbroek werkt als slangendeskundige voor het Havenziekenhuis. Na afloop kunnen liefhebbers op de foto met Mastenbroeks slangen.

De andere gasten zijn Willem Verbeke, hoogleraar Sales en Accountmanagement, die spreekt over genetica en economie, en bedrijfskundige Jan van den Ende, die onlangs een TOP-subsidie ontving voor zijn onderzoek naar de creatieve industrie. Psychologe Mirre Stallen geeft een minicollege naar aanleiding van haar promotie en socioloog en EM-columnist Peter Achterberg gaat in op de actualiteit. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door Meneer van Dalen.

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de EUR over wetenschap en actualiteit. De show vindt plaats in de Rotterdamse Schouwburg en begint om 20.30 uur. TF (foto’s: RvdH)