Rotterdam Jaguars wint Ons Kluppie

Rotterdam Jaguars, de Lacrossevereniging voor studenten, heeft dit weekend Ons Kluppie 2013 gewonnen. De vereniging mag zich een jaar lang de leukste club van Rotterdam noemen en ontvangt een geldprijs van 2500 euro.

“Ontzettend leuk, we hadden het niet verwacht”, zegt Paul Blijs, voorzitter van de Jaguars. “Het is natuurlijk heel wat voor een vereniging met maar 35 leden.” Volgens het juryrapport kijkt de vereniging verder dan de sport alleen en probeert ze ook afgestudeerden en internationale studenten aan Rotterdam te binden. Vooral de clinics die de leden op middelbare scholen geven vielen goed bij de jury. “De clinics zijn onderdeel van het gym-programma op middelbare scholen en zijn bedoeld om de jongeren in een stuk of drie lessen de basis van Lacrosse te leren”, legt Blijs uit.

Stimuleringsprijs

Voor de verkiezing tot Ons Kluppie krijgen de Jaguars 2500 euro. “En een mooie beker”, voegt Blijs toe. “Je moet dat geld zien als stimuleringsprijs. Dat kunnen we goed gebruiken.” De Jaguars willen met het geld nieuwe sticks aanschaffen voor de clinics. “Het materiaal voor de middelbare scholieren was aan vervanging toe en we kunnen ook wel nieuwe netten in onze goals gebruiken.”

Ons Kluppie is een initiatief van Rotterdam Sportsupport en RTV Rijnmond en wordt ieder jaar gehouden. In de aanloop naar de finale maakte RTV Rijnmond drie reportages over de Rotterdam Jaguars. TF

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.