Vanaf nu kun je stemmen op het beste Stadsinitiatief, als je tenminste Rotterdammer bent. De gemeente Rotterdam heeft 2,5 miljoen euro gereserveerd voor de winnaar(s).

Zeven initiatieven zijn genomineerd. Rotterdammers van 12 jaar en ouder mogen bepalen welke van de plannen wordt gerealiseerd. Als de winnaar minder dan 2,5 miljoen euro nodig heeft, gaat het overige budget naar het initiatief dat als tweede, derde, enz. is geëindigd. Hierdoor is het mogelijk dat meer plannen worden uitgevoerd.

Popkantoor

De zeven genomineerde plannen variëren enorm. Het ene stelt een vierhonderd meter overdekte kunstschaatsbaan voor.  Ander plan is het Popkantoor, een poppodium en broedplaats voor cultureel talent in de Cineramabioscoop. Het plan bestaat al langer, eerder met als locatie de Coolsingel. In het project Rotterdam World Wide schrijven Rotterdammers op één dag in allerlei talen over de stad het internet. Zo bouwen ze hun stad online, in duizenden verhalen. De Erasmus Universiteit steunt dit project.

Zwemmen in de Maas

In het projectplan Ravottuh wordt voorgesteld om tien plekken om te bouwen tot avontuurlijke speel- en ontmoetingsplekken. De Groene Marathon moet een ruim veertig kilometer lange recreatieve natuurroute dwars door de stad worden.

Urban Hot Spring wil een drijvend zwembad in de Maas bouwen om te sproten, te ontmoeten en te ontspannen tussen schepen, kranen en wolkenkrabbers. Natuurlijk met café-restaurant erbij. Tot slot wil Work at School gastlessen organiseren op alle Rotterdamse scholen door bevlogen ondernemers, rolmodellen en profressionals.

Rotterdammers kunnen tot 1 juni 12.00 uur stemmen op het beste Stadsinitiatief. Op die avond is ook de bekendmaking van de winnaar. MF