Woensdagavond organiseerde KASEUR het jaarlijkse CvB-diner. Studenten van de verenigingen die onder de multiculturele koepel vallen konden er kennis maken met het College van Bestuur. Onder het genot van een multicultureel buffet.

Voordat iedereen aan tafel kan om van de verschillende gerechten te genieten, presenteren de verschillende verenigingen zich op de informatiemarkt. Het valt direct op hoeveel moeite er is gedaan om het beste van elke vereniging te laten zien. Zo hebben de studenten van PPI, gericht op de Indonesische cultuur, de traditionele stof batik aan. Daarnaast leer je meer over de beste Afghaanse gerechten bij ARIA en hoor je over de diversiteit binnen het Afrikaanse erfgoed bij ASAH. Dit alles voordat het buffet is geopend.

Multicultureel eten

Helaas gooit de verbouwing van de campus bijna letterlijk roet in het eten. Normaal gesproken wordt het eten door de studenten zelf bereid, alleen door het sluiten van de Carrousel in het L-gebouw kan het eten niet worden opgewarmd. Als oplossing is er een samenwerking tussen Albron en een multiculturele cateraar. Op zich geen probleem, maar nu is er wel een duidelijk Nederlands sausje over het geserveerde ‘multiculturele’ eten. Jammer, vindt ook Pauline van der Meer Mohr, zo laat ze in haar bedankspeech weten. Ze biedt aan volgend jaar mee te helpen met het koken.

Kokosijs en spekkoek

Een aanbod dat met veel enthousiasme wordt ontvangen, ook door het andere aanwezige lid van het College van Bestuur, Bart Straatman. “Elk jaar als ik hier ben is er een moment dat ik denk, goh hier heb ik nog nooit over nagedacht. Erg indrukwekkend om met al die jongeren met diverse achtergronden te praten.” Het enige minpuntje? Het beloofde kokosijs dat nooit het buffet bereikte. Gelukkig maakte de spekkoek veel goed. JvdV