Zesduizend briefkaarten voor ‘Lieve Jet’

Maandag krijgt minister Jet Bussemaker zesduizend briefkaarten van de Landelijke Studenten Vakbond. Die had ouders, studenten en scholieren opgeroepen per kaart te protesteren tegen de bezuinigingen op studenten.

Als minister Bussemaker haar zin krijgt, verdwijnt de basisbeurs en wordt de ov-studentenkaart versoberd. Studeren zal duizenden euro’s duurder worden. De LSVb verzet zich daartegen met een briefkaartenactie.

Via de website www.lievejet.nl kon iedereen gratis een kaart versturen met een eigen boodschap. Alleen de aanhef stond vast: Lieve Jet. De minister krijgt de kaarten maandagmiddag overhandigd en zal dan ook in gesprek gaan met enkele bezorgde studenten en scholieren, meldt de LSVb. HOP

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.