Maarten Frens gebruikt vanavond het publiek als proefpersoon om uit te leggen waarom mensen bepaalde economische beslissingen nemen. In de laatste Current Values licht Freens beslissingen in ons brein toe aan de hand van neuro-economie.

Frens, hersenonderzoeker en bouwdecaan van het Erasmus University College, behandelt vraagstukken als: hoe komen we tot een bepaalde beslissing bij veel keuzemogelijkheden? Waarom nemen sommige mensen veel risico en andere niet? Neuro-economie is een onderzoeksgebied dat methodes uit de neurowetenschap, psychologie en economie combineert, om de werking achter keuze te onderzoeken.

Ook kunstenaar Jeroen Kuster is uitgenodigd. Kuster creëert nieuwe diersoorten uit de botten van bestaande dieren. Hij zal het hebben over zijn werk en het verdienen van geld als kunstenaar in zware financiële tijden.

Current Values is een serie lezingen in galerie TENT. Hierin staat het begrip ‘waarde’ centraal. Journalisten, denkers en kunstenaars bespreken het onderwerp in het kader van kunst, de maatschappij, economie en geld. AT

Current Values vindt vanavond plaats om 20.00 in TENT