EUR-medewerker en masterstudent Patrick Chan rent binnenkort door het Vondelpark in een sumo-pak. Met zijn deelname aan de Sumo-race wil hij wat extra geld inzamelen voor CliniClowns.   

Naast het werven van geld voor een goed doel doet hij ook mee voor de uitdaging. Zijn hardlopende vader daagde hem uit voor een wedstrijdje. Patrick: “Na vijftien minuten was ik doodop. Straks hoop ik een betere prestatie neer te zetten.” Patrick traint nu door te hardlopen met een dikke laag kleding aan en een paar gewichten om zijn enkels.

China Center

Patrick werkt, naast zijn studie op de RSM, bij het Erasmus University China Center (EUCC). Hij houdt zich bezig met het onderhouden van contacten met Chinese universiteiten en het werven van Chinese PhD studenten, die ieder de EUR tienduizenden euro’s opleveren.

Leeuwenpak

Twee jaar geleden deed Patrick mee aan ‘100 leeuwen op de Dam’, een evenement ter ere van de honderdjarige aanwezigheid van Chinezen in Nederland. Hierbij ging hij dansend in een leeuwenpak de Dam op. AT

De Sumo Race vindt 25 mei in het Vondelpark in Amsterdam, om 10:00

Patrick in zijn sumopak.