Zo’n 250 geïnteresseerden hebben – gehuld in pak – het barre weer getrotseerd om tijdens gastcolleges van experts te horen over gecompliceerde financiële producten. Studentenvereniging B&R Beurs organiseerde donderdagavond 16 mei het Bulls Eye investment symposium in De Doelen in Rotterdam.

Tijdens de introductie is het al raak: het zijn geen zonnige tijden voor beleggers. De winsten zijn de laatste jaren sterk afgenomen en de risico’s juist toegenomen, vertelt Ivo Arnold, opleidingsdirecteur van ESE, de aanwezigen. Om deze reden heeft B&R Beurs experts van bedrijven zoals ING, ABN AMRO en Skagen Funds gevraagd de geïnteresseerden tijdens dit symposium in de vorm van gastcolleges bij te lichten over trends, trucjes, en technieken in het beleggen.

Moeilijke termen

Dat er van de aanwezigen een ruime kennis van het beleggen verondersteld wordt blijkt al gauw. Sommigen in het publiek lukt het een kritische vraag te stellen aan een spreker, maar anderen moeten al veel moeite doen de elementaire begrippen van het beleggen te begrijpen. Ook Alessandro Joia van het bedrijf Critisized kan het maar half-half volgen: “Er worden veel vakgerichte termen gebruikt”, geeft hij aan. Critisized verkoopt maatpakken aan studenten en young professionals en is gevraagd voorafgaand aan het symposium een workshop in stropdasstrikken te geven. 

Spelenderwijs beleggen

Naast het feit dat je bij een studentenvereniging als B&R Beurs goed kunt borrelen en feesten is het leren beleggen erg belangrijk. Lid Jurian Meeuwisse: “Ik was vroeger zelf erg geïnteresseerd in het beleggen, maar ik had er geen verstand van. De fijne kneepjes van het beleggen en investeren heb ik spelenderwijs bij B&R Beurs geleerd.” Maar verwacht niet om binnen een jaar al die nieuwe bolide voor de deur te parkeren van je eventuele winst. Meeuwisse: “Het leeraspect is het belangrijkst, als je vlug rijk wilt worden kun je maar beter hier een deurtje verder binnenlopen: bij het Holland Casino.” LJa

Voorafgaand aan het symposium kon je een workshop stropdasstrikken volgen.