Studenten die een kamer zoeken hebben er sinds afgelopen vrijdag een nieuwe optie bij. Homeboys.nl moet volgens oprichter en student Rechten Mustapha Akchich een einde maken aan de frustratie van wachtlijsten en dure betaalsites.

Hamit Karakus, wethouder van Wonen en Ruimtelijke Ordening, lanceerde de site tijdens de ‘housewarming’ in galerie Opperclaes. Het team van Mustapha en mede-Rechtenstudent Derek Otte legt de nadruk op hun Rotterdamse roots. “Homeboys komt uit de Amerikaanse slang en staat voor goede vrienden, en dat willen wij ook gewoon zijn. Wij kunnen je ook vertellen waar je goed kunt chillen, of een lekker broodje kunt halen. Maar ook waar woonruimte beschikbaar staat.”

Steun vanuit de EU

De Homeboys zijn sinds anderhalf jaar bezig met hun project, waarvan de ontwikkeling op hun blog te volgen is. Het begon met de frustratie van Mustapha bij het zoeken naar een kamer in de stad en is uiteindelijk tot het idee van een website ontwikkeld. Na een succesvolle pitch zijn zij terechtgekomen bij Rotterdam Internet Valley (R-iV). Dit is een organisatie, mede gefinancierd door de EU, die Rotterdamse internet startups helpt met hosting in een datacentrum, zakelijke contacten en technische ondersteuning.

Gratis uit principe

Op Homeboys.nl kunnen aanbieders een woning aanbieden en vragers zoeken naar woningen. Het verschil met de gevestigde woningsites is dat de Homeboys uit principe alles gratis willen houden. Ze hebben nog geen verdienmodel. Mustapha: “Dat komt nog wel.” Voorlopig doet het team al het werk zelf, waardoor zij de kosten laag houden. Over de kosten van de ondersteuning die zij ontvangen, mag Mustapha als deelnemer van Rotterdam Internet Valley niets zeggen.

Nog een hele klus

Op dit moment werken de Homeboys vanuit huis. Ze zijn zelf ook op zoek naar een ruimte. “Gelukkig staan er zoveel kantoorpanden leeg in Rotterdam, het wordt niet zo moeilijk om een werkplek te vinden.” Voorlopig verwachten ze aan het realiseren van het aanbod een hele klus te hebben. “Het varkentje moet nog gewassen worden.” AT/Foto: Homeboys