EUR scoort goed in QS rankings

De EUR is op drie vakgebieden de beste universiteit van Nederland, volgens de onlangs gepubliceerde QS World University Subject Rankings. Het gaat om Geneeskunde, Accounting & Finance en Economics & Econometrics.

De universiteit is hiermee een aantal plaatsen gestegen ten opzichte van de laatste ranking, uit 2012. Accounting is met 8 plaatsen omhoog gegaan naar nummer 33 in de wereld,  geneeskunde van 39 naar 26 en Economics and Econometrics van 50 naar 40. Wel is de universiteit meer dan tien plaatsen gedaald in Statistics and Operational Research. Op dit gebied staat de universiteit, evenals met Sociologie, Psychologie en Rechten, nog wel in de top 100.

De QS Subject Ranking beoordeelt universiteiten per vakgebied. De scores zijn gebaseerd op enquêtes aan studenten en werkgevers uit het bedrijfsleven, het aantal citaties per faculteit en de zogenaamde h-index, een maatstaf voor de productiviteit en invloed van onderzoekers. Niet alle criteria worden even zwaar gewogen, dit verschilt per vak. Bij de sociale en humanistische wetenschappen ligt de nadruk vooral op de reputatie, bij de bètavakken wegen de citaties en h-score even zwaar mee.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.