Aankomende 14 mei is het 73 jaar geleden dat de Duitsers het centrum van Rotterdam platbombardeerden. In het kader van de herdenking hiervan, organiseert Erasmus Studio samen met Stichting Belvédère op 13 mei een ‘luistermarathon’.

30 deelnemers kunnen in de L-hal aanschuiven aan de luistertafel, bedekt met kaarten van Rotterdam in 1940, om zo samen audiofragmenten en interviews met getuigen van het bombardement te beluisteren. Daarnaast kan iedereen met een smartphone via de website van Erasmus Studio meeluisteren naar de soundscape, die 24 uur lang te beluisteren is.

Stichting Belvédère organiseert luistervoorstellingen op meerdere plekken in Rotterdam. De organisatie wil met dit event de universiteit en stad en nieuwe en oude generaties Rotterdammers dichter bij elkaar brengen. AT

De luistermarathon begint maandag 13 mei om 14.00 en vindt plaats in de L-hal