IBCoM-studente Clarissa Alberg doet mee in het tv-programma X-Factor. Zij wist de jury te overtuigen met haar uitvoering van het nummer Do it like a dude van Jessie J. De auditie werd 19 april uitgezonden.

Jurylid Ali B omschrijft haar auditie als ‘sexy, smooth, overtuigend, speels’. Gordon was ‘geïntrigeerd’. Clarissa had niet gerekend op dit succes, aangezien haar pre-auditie mislukte. “Alle tonen kwamen er vals uit”,  vertelt ze over deze eerste ronde. Vanwege haar spontaniteit mocht zij van de jury toch door naar de audities.

Muzikale achtergrond

Clarissa zingt nu zo’n drie jaar, en werkte daarvoor achter de schermen bij muziekconcerten. Zij was verantwoordelijk voor PR en voor het welzijn van artiesten. “Nu ik de artiest ben, heb ik door die ervaringen een goed beeld van wat er allemaal speelt. Ook probeer ik lief te zijn tegen de productieassistenten, want ik weet hoe vervelend artiesten soms kunnen zijn.”

Overweldiging en euforie

Vanwege de slechte pre-auditie, had Clarissa de dag voor de auditie helemaal geen zin om te gaan. Na het raadplegen van vrienden en familie, besloot ze toch te gaan. De aankomst in Hilversum was “overweldigend”, beschrijft zij. “Vanaf het moment dat je daar aankomt word je door journalisten en camera’s gevolgd. En dan sta je ineens op het podium en is het tijd om te zingen.” Clarissa verliet de studio euforisch na de positieve reacties van de jury. Naar eigen zeggen maakte deze euforie dit niet haar scherpste moment. “Achteraf gezien klonken mijn antwoorden op sommige vragen best dom. ”

Optreden voor medestudenten

Haar medestudenten bij IBCoM hebben erg positief op de uitslag van de auditie gereageerd. Zij kunnen Clarissa vrijdag 3 mei live meemaken. Dan zingt zij tijdens de uitreiking van de IBCoM Awards in de Rotterdamse Schouwburg.

Opnames

De opnames voor de komende ronde zijn al achter de rug. Als deelnemer mag Clarissa daar echter niets over vertellen, behalve dat het gaat om een soort “bootcamp” voor de zangtalenten van het programma. Aankomende vrijdag is zij weer te zien op tv. AT/Beeld: RTL

X-Factor, vrijdag 3 mei, 20.30u, RTL4