Studenten van de Erasmus Universiteit vertoonden tijdens de Ladies’ Night Fashion Show kleding van diverse jonge ontwerpers. De modeshow, op 18 april in de Hollywood Music Hall, was georganiseerd door studentenvereniging New Fashion Society.

Alle deelnemende modellen studeren aan de EUR. De meeste doen voor hun plezier mee, sommige hebben professionele ambities. De designers zijn jong en ook sommige van hen studeren nog. “Het is vooral erg leuk om mee te doen”, vertelt ontwerper Winke Gunst. Zijn mode is, net als die van veel andere designers op deze avond, onconventioneel te noemen. Sommige bezoekers zien hun kans om deze creaties ter plekke aan te schaffen.

Backstage doen modellen en ontwerpers een paar laatste aanpassingen

New Fashion Society

New Fashion Society (NFS) is in 2012 opgericht door een groep RSM-studenten die de modewereld wat dichterbij de campus willen brengen. Naast de modeshow hebben zij eerder dit jaar een fashion fair georganiseerd en staan seminars van modebedrijven voor EUR-studenten in de planning. Dit jaar was de Fashion Night grootser opgezet, en trok drie keer zoveel bezoekers als vorig jaar: ruim driehonderd. Erasmus Student Network (ESN Rotterdam) nam de marketing van de show en afterparty voor zijn rekening.

Afterparty

Hoewel die afterparty nog moet beginnen, loopt na de modeshow rond 12 uur de Hollywood snel leeg. Sommigen kletsen nog even na met een glaasje champagne, maar veel van de modellen haasten zich naar huis. Zoals een van hen zegt: “Ik ben moe en moet morgenochtend weer naar college!”. Rond 1 uur komen de feestgangers en wordt het wat drukker.

Ladies’ night out

Tijdens de modeshow waren alleen vrouwen welkom.: “Het  was een ladies’ night out met vriendinnen: samen naar kleren en modellen kijken, je make-up laten doen”, vertelt NFS-voorzitter Shanise Abhelakh. “Een van de lingeriemodellen gaf aan het wat prettiger te vinden dat er alleen vrouwen in het publiek zaten. Maar er was veel belangstelling van mannen, dus de volgende keer kunnen we de Fashion Night beter voor iedereen openstellen.” AT

Lees volgende week meer over de Fashion Night in EM #16