Na de hoopgevende resultaten van de Varsity, heeft Skadi op het NK roeien van 20 en 21 april op de Amsterdamse Bosbaan opnieuw een aantal blikken weten te winnen, voor een eerste, tweede, en derde plaats.

De roeiers uit Rotterdam delen de eerste plaats wel met Groningse roeivereniging Gyas. Het goud op de ‘twee zonder’ was namelijk voor het gemengde team van Mitchel Steenman van (Skadi) en Rogier Blink (Gyas). Steenman en Blink zijn ervaren Olympische roeiers met meerdere nationale titels. Vorig jaar wist het duo op het EK in Italië goud te halen.

Inhaalslag

Een ander Skadi team, bestaande uit twee Oude Vier-roeiers, Reinier Spillenaar Bilgen en Jasper Tissen, behaalde de tweede plaats in de Senioren B-klasse. Over de laatste 500 meter maakte Skadi een ware inhaalslag, liet vele andere teams achter zich,  maar met een halve seconde verschil nam Proteus uit Delft de eerste plaats in het SB-veld. Bij het eenmansnummer, de Skiffs, wist Thijs van Lijk, ook roeier uit de Oude Vier, de derde plaats binnen te halen. Hij bleek een paar seconden te langzaam voor twee roeiers die beiden favoriet zijn voor op de Olympische spelen.

Veelbelovende resultaten

Skadi-bestuurslid Steven Boon is erg trots op de roeiers. “Steenman heeft natuurlijk al erg veel ervaring, maar van de andere roeiers blijkt nu toch dat het echte doorgroeiers zijn. Hun potentieel begint naar voren komen te komen.” De roeiclub vindt de recente resultaten veelbelovend. AT