De Rotterdamse Studenten Rugby Club (RSRC) is zondag 21 april voor het eerst in 22 jaar gepromoveerd naar de Eerste Klasse.

RSRC is bezig aan een indrukwekkende opmars op de Nederlandse rugbyvelden. Vorig jaar promoveerden de Rotterdamse rugbyers van de Derde naar de Tweede Klasse en een seizoen later eindigen ze op een tweede plaats in de Tweede Klasse Zuid, met slechts een verloren en een gelijk geëindigde wedstrijd. Afgelopen zondag werd het Amsterdamse AAC met 31-23 verslagen in de promotie-degradatiewedstrijd. Het is inmiddels meer dan twee jaar geleden dat RSRC een wedstrijd in eigen huis heeft verloren.

Over-en-weer-spel

Het was een pittige wedstrijd. RSRC begon sterk, maar door een foutje in de verdediging wist AAC een try te scoren. Later wisten de Rotterdamse rugbyers de stand naar 12-7 te brengen na een penalty en een try met een conversie. De tweede helft werd een over-en-weer-spel, waarin RSRC toch de bovenhand wist te krijgen. Een try van de Amsterdammers op het laatste fluitsignaal mocht niet meer baten.

Snelheid en conditie

Volgens aanvoerder Pieter Joosse ligt de kracht van het Rotterdamse vijftiental in de snelheid van de spelers. “Wij wisten van tevoren dat AAC een vrij zware voorhoede had. Hier konden wij ons voordeel uit halen, want onze spelers zijn relatief licht en dus sneller”. Ook heeft het team volgens Joosse al meerdere wedstrijden in de eindfase bepaald met zijn goede conditie.

Toekomstverwachtingen

RSRC verwacht voorlopig in de middenmoot van de eerste klasse terecht te komen. “Wij hebben een competitief team, maar het zal erg zwaar worden tegen sommige teams.”, aldus Pieter Joosse. Tevens zoekt de club nog rugbyende studenten voor de het Rugby Sevens toernooi in Bulgarije van 13-16 juni. Studenten die zich willen opgeven hoeven hiervoor geen lid te worden bij RSRC. AT/Foto: kevinscott.org