De afdeling Human Resources and Finance (HRF) gaat de financiële en personele administratie van Erasmus Sport verzorgen. Daartoe is op 18 april een overeenkomst ondertekend in het sportgebouw.

Voor Erasmus Sport is de uitbesteding van de administratie bedoeld als professionalisering van de organisatie. “Wij zijn goed in het ondersteunen en faciliteren van sportgelegenheden voor studenten en medewerkers en blij dat we ons daar nu volledig op kunnen richten”, aldus Jon de Ruijter, directeur van Erasmus Sport. “De financiële en administratieve kant is niet onze specialiteit. Door dat uit te besteden aan HRF professionaliseren we het management.”

Moeizaam jaar

Het College van Bestuur wil dat de Shared Service Centers meer diensten gaan verlenen aan externe organisaties op de campus. De samenwerking tussen Erasmus Sport en HRF is een pilot van dit voornemen. Erasmus Sport, dat vorig jaar een moeizaam jaar had met een verlies van 360.000 euro, betaalt 65.000 euro op jaarbasis aan HRF.

Top Support Award

Tijdens de bijeenkomst is HRF door Erasmus Sport genomineerd voor de Top Support Award, een door het College van Bestuur ingestelde prijs die het ondersteunend personeel moet belonen voor hun inzet. Voordrachten voor de award kunnen nog tot 31 mei worden ingediend. TF