Jan van den Ende, hoogleraar Management van technologie en innovatie, ontvangt een TOP-subsidie van onderzoeksorganisatie NWO voor onderzoek naar creatieve industrie.

Van den Ende deed de aanvraag samen met hoogleraar Strategisch management en ondernemerschap Henk Volberda en met hoogleraar Dany Jacobs van de Universiteit van Amsterdam. Het project belicht mogelijke bedrijfsmodellen in de creatieve industrie. Verder bestuderen  de onderzoekers in hoeverre een samenwerking tussen creatieve bedrijven en bedrijven uit andere sectoren bijdraagt aan groei en internationalisering.

Het gaat om een bedrag van 950.000 euro. Daarvan wordt ruim 200.000 door bedrijven, als Forbo Flooring en Spark Design, en door instellingen in de culturele sector, zoals de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers en Premsela, bijgedragen in geld of menskracht.

Van den Ende is de eerste onderzoeker van de Erasmus Universiteit die een TOP-subsidie ontvangt. Deze is bedoeld om innovatieve en vernieuwende onderzoekslijnen te versterken of te vernieuwen. MF