Op de Varsity van 8 april heeft de Oude Vier van studentenroeivereniging Skadi een derde plaats in de finale behaald. Dit lijkt in lijn met de verwachtingen van Skadi vorige week. De roeiers gingen niet uit van een overwinning, maar rekenden wel op een plaats in de finale.

Sterke middenmoter

Uiteindelijk was het Rotterdamse team 11,45 seconden langzamer dan de winnaars. Nereus uit Amsterdam ging met de eerste plaats terug naar huis, gevolgd door de Utrechtse ploeg van Triton.

Op één onderdeel wist een ander Skadi-team, de Beginnelingen Vier, de eerste plaats te behalen. Met de resultaten van de overige teams zat de Rotterdamse roeivereniging tussen de sterke middenmoters: de overige ploegen kwamen tussen de derde en zesde posities te staan.

De Oude Vier op de Varsity

“Binnen twee jaar goud”

Vorige week sprak EM met Skadi over de verwachtingen voor de Varsity. Een overwinning leek geen realistische mogelijkheid, omdat het huidige team niet genoeg roeiervaring bezit. De Oude Vier bestaan uit de beste roeiers van een vereniging en is het koningsnummer van de Varsity.

Wat vindt Skadi van haar resultaat op de Oude Vier? Bestuurslid Minke Huizenga: “We zijn enorm blij dat deze jonge ploeg zo hoog is geëindigd. Omdat de roeiers erg jong zijn en nog niet geroeid hebben binnen het Olympische traject, kunnen zij nog erg veel groeien. Daarom verwachten wij binnen twee jaar goud te halen.” AT/Foto: Mickey Visser