In een melige bui bedachten masterstudenten Business Information Management drie maanden terug ‘thesis badges’. Er zijn 17 verschillende stickers die je als beloning en ter motivatie op je laptop plakt.

Het is een beetje zoals je op de basisschool stickers verdiende voor een foutloos dictee of als je van het kleine naar het grote bad mocht met zwemles. “Het is gewoon tof om te hebben”, grinnikt Jos Hooft, een van de bedenkers. Er zijn serieuze stickers te verdienen voor als je je onderwerp hebt gekozen, voor als je klaar bent met het verzamelen van je data en voor het afronden van je scriptie.

‘Smitse supporter’

Studentikozer zijn de badges met ‘Survived thesis dip’, voor als je na een inzinking toch weer de moed hebt gevonden door te bikkelen, en ‘Smitse supporter’, voor als je je studievrienden regelmatig trakteert op een gele rakker in het campuscafé.

Begonnen als geintje

“Het is begonnen als een geintje, maar hoe meer we erover gingen nadenken, hoe serieuzer het plan werd om de stickers te ontwerpen en echt te laten maken”, aldus Jos Hooft. Zelf heeft ze er inmiddels 7 verzameld, maar er is geen strenge commissie die bepaalt wie er wanneer eentje krijgt. “We hebben in totaal 450 stickers en als we vinden dat iemand een mijlpaal heeft bereikt, delen we die uit.”

Pimp je laptop

Kortom, als je een beetje je best doet, kun je je laptop lekker pimpen met een bonte verzameling stickers. Schrik trouwens niet van het woord Bimbo op de badges, want dat is niet wat het lijkt. Bimbo staat voor studenten die BIM studeren en die zijn verre van dom en blond. LJ