Niet het metaforische ‘The Hive’, maar het buitengewoon degelijke ‘Erasmus Paviljoen’ wordt de naam van het studentenpaviljoen dat momenteel in aanbouw is.

Uit meer dan driehonderd ingezonden namen kwam in eerste instantie ‘The Hive’ als winnaar uit de bus. Een merkenbureau heeft vervolgens onderzoek gedaan of de naam mocht worden gebruikt, maar een firma in Engeland die werkzaam is in een vergelijkbaar segment voerde de naam al. “Jammer”, zegt Frederieke Hoitink, programmacoördinator van het Erasmus Paviljoen.  “De jury was erg enthousiast over The Hive, maar het is moeilijk om een naam te kiezen waar geen juridische gevolgen aan kleven. The Hive was vanaf dag 1 tricky, ook omdat we dachten dat Hyves er niet blij mee zou zijn.”

Erasmus Paviljoen

De nieuw gekozen naam Erasmus Paviljoen is minder spannend, “maar je kunt je er wel snel een voorstelling bij maken”, zegt Hoitink. “In de wandelgangen werd het natuurlijk ook al lang studentenpaviljoen genoemd en deze naam geeft duidelijk het verband met de Erasmus Universiteit aan.” In de top 5 die de jury samenstelde stonden verder ‘Pit’, ‘Spot’ en ‘Folly’. De meeste inzendingen waren voor de naam ‘The Hub’, vijf mensen zagen dit als ideale naam voor het paviljoen. Maar ook deze naam is al in gebruik, door een organisatie in Rotterdam.

Inzenders Deni Mehic (‘The Hive’) en Ger Lugtenberg (‘Erasmus Paviljoen’) krijgen allebei 250 euro en een VIP-ontvangst tijdens de opening van het paviljoen op 5 september. Het Erasmus Paviljoen moet het hart van de vernieuwde campus worden en wordt met horeca en programmering de centrale ontmoetingsplek voor studenten. TF/beeld Powerhouse Company