Stinksokken en lege pizzadozen vormden gisteren het decor voor StuKaFest 2013. Zeven verschillende optredens in evenzoveel studentenkamers zorgden voor een avondje vertier. EM fietste mee met de cultuurliefhebbers. Bekijk ook de video!

Café-restaurant De Machinist vormt het startpunt van de avond. StuKaFest-gangers kunnen een goedkope daghap nuttigen alvorens de eerste van drie rondes te bezoeken. Met goed gevulde magen vertrekken we naar cabaretier Bart Melief, die momenteel zijn eerste avondvullende programma maakt. In de tweede ronde bekijken we de moderne dans van W2&Dancers, een dansgroep met een missie: niet alleen experts, maar juist een jong en breed publiek aanspreken. De beats van Lowriders Collective lijken ons de ideale voorbereiding op het afsluitende StuKaFeest.Een korte beeldimpressie.

“Soms denk ik tijdens het stofzuigen ineens aan Gerda Havertong, die van Sesamstraat.”

Opluchting bij de andere aanwezigen als blijkt dat dit meisje een serenade krijgt.

“Mevrouw, dat mag niet! U moet een harten acht opleggen!”

Rode wijn uit plastic bekertjes, port uit shotglaasjes en bier van het balkon. Allemaal voor een euro.

“Is het nu afgelopen? Moeten we klappen? Of zouden ze nog doorgaan”, hoor je het publiek denken.

Een rave room op een zolderkamer is zeker niet alledaags.

Ondanks de pompende beat sparen de bezoekers hun energie voor het eindfeest.