De EUR roept studenten en personeel op vandaag in trui te verschijnen in het kader van Warme Truiendag. De verwarming is vandaag een graad lager gezet op de gehele campus – naar verluidt wordt hiermee 7 procent minder CO2 uitgestoten dan normaal. EM.Online geeft een impressie van de truien op campus.

 

Derdejaars studente Bedrijfskunde Cecile van Noord kent het initiatief niet.

Jordy Haantjes volgt de Postacademische Dagblad Opleiding Journalistiek (PDOJ) en ze is toevallig bezig mensen te interviewen op de campus. Zij heeft voor de gelegenheid ook een warme trui aangetrokken.

Birgit van den Nieuwenhuijzen studeert Psychologie (tweedejaars).

Premasterstudent Martin van de Pol in grijze trui – per toeval, want hij hoort voor het eerst van het groene initiatief.

Yashira Groenendijk volgt de master Cultural Economics and Entrepreneurship en wijst op de wereldkaart de herkomst van de trui aan: “Gekocht toen ik in Australië mijn zus bezocht ”, vertelt ze. “Hij is gemaakt van Australische schapenwol – lekker warm in hartje winter.” Dat valt daar wanneer het in Nederland zomer is.

Aleksej Potapov, vijfdejaars student Economie en Recht, heeft een grijze trui aangetrokken. “Niet speciaal voor Warme Truiendag hoor”, lacht hij. 

Penio uit Italië werkt hard aan een deadline voor zijn PhD-opleiding. Toch heeft hij een minuutje voor EM om met zijn trui van de Bocconi universiteit uit zijn thuisstad, Milaan, te poseren.

“Oh is het toch die truiendag vandaag?!”, flapt Manon van der Heijden, master studente Zorgmanagement, eruit. “Ik zag dat vanmorgen op Facebook bij iemand.”

Mirna Steur volgt de master Marketing en is brand manager bij STAR. Ze heeft een rijkgekleurde trui aangetrokken voor vandaag.

Paul Bernaert (rechts op de foto): “Ik vind Warme Truiendag een goed initiatief. Het creëert een stukje bewustwording over hoe we met het milieu omgaan.”

Enrico Rudloff, proces manager Outgoing Exchange bij AIESEC, steunt het initiatief: “Waarom wordt de kachel niet elke dag een graad lager gezet in het vervolg?”

Commissieleden van STAR poseren in een warme fleecedeken.

Voor de fotoreportage gemaakt door de STAR Reach Out commissie: http://www.rsmstar.nl/reachout. LJa