Gezellig, een gala, maar waar haal ik een rokkostuum vandaan? Als antwoord hierop organiseerde het Econometrisch Dispuut (ED) vanmiddag een ‘pasdag’ waar studenten een outfit konden aanschaffen tegen beperkt tarief: 159 euro.

Als tegen enen ’s middags de bestuursleden van ED een rokkostuum passen loopt het nog niet echt storm. Gekscherend beschrijft ED-voorzitters Christiaan Lensvelt de ervaring van het passen als “enerverend”. “We vinden het leuk om bezoekers van ons gala de gelegenheid te bieden om een nette outfit aan te schaffen zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen.”

Kleding

De pasdag wordt georganiseerd in samenwerking met leverancier Budget Tie. “We zijn in staat de kleding tegen deze prijs aan te bieden omdat we de kleding in Azie zelf laten maken en door heel Nederland verkopen op dit soort pasdagen”, legt eigenaar Floris Hoenderop uit.

Interfaculty Intrigue

Het Interfaculty Intrigue Gala is een gezamenlijk feest met Cedo Nulli, FBMG en MAEUR op 14 februari in het Schielandhuis nabij Blaak. Doel van dit evenement is onder andere om verenigingen van verschillende faculteiten de gelegenheid te bieden elkaar te ontmoeten. Een kaartje kost 35 euro – dat is inclusief drankjes. LJa