De Erasmus School of Economics (ESE) gaat een vierjarige dubbelstudie aanbieden van economie en econometrie, in het Engels.

Het initiatief was niet per se een wens van studenten, maar de faculteit wil ambitieuze studenten die zich zowel in economie, als econometrie willen verdiepen tegemoet komen. Het is mogelijk om de twee studies te combineren, omdat de curricula deels overlappen: zowel vakken over economie, wiskunde, als methoden en statistiek komen terug in beide programma’s.

Roosters combineren

Het introduceren van de dubbelstudie kost de faculteit relatief weinig moeite, want sinds afgelopen studiejaar wordt econometrie al aangeboden in het Engels, en de International Bachelor Economics and Business Economics (IBEB) bestaat al sinds 2006. Roostertechnisch moeten die programma’s in elkaar geschoven worden, zodat de student na vier jaar twee bachelordiploma’s in ontvangst kan nemen.

Uniek programma

Net als het mr.drs-programma is de nieuwe dubbelstudie uniek in Nederland. Desondanks verwacht onderwijsdecaan Ivo Arnold niet dat het storm zal lopen, aangezien het een pittig programma is. “Alleen talentvolle en gemotiveerde studenten zullen er voor gaan, ik verwacht zo’n tien tot twintig studenten.” De deelnemers kunnen 66 in plaats van 60 studiepunten per jaar halen.

Eerstejaars kunnen nog overstappen

De dubbelstudie start officieel pas in september, maar huidige eerstejaars econometriestudenten (die de Nederlandstalige of Engelstalige variant volgen) kunnen alsnog overstappen naar het dubbelprogramma. De extra vakken die zij daarvoor moeten volgen worden pas in het tweede semester gegeven. Inschrijven kan vanaf 13 april. LJ