De doorgang van het L-gebouw zal verbouwd worden en daardoor sluiten restaurant De Carrousel en De Etage, en Starbucks van 22 maart tot september.

Vernieuwingen

De doorbraak van het L-gebouw moet vanaf september 2013 zorgen voor een grotere, open doorgang van het Tinbergen Plaza naar het nog te realiseren Erasmus Plaza (naast het Studentenpaviljoen). Op de plaats van De Carrousel komt dan een ‘Foodcourt’, waar exploitanten in aparte standjes verschillende etenswaar zullen verkopen. Naast het foodcourt komt een kleine supermarkt, maar welke is nog niet bekend. Starbucks komt terug in september.

Alternatief

Wie altijd zijn of haar bammetjes in De Carrousel eet kan uitwijken naar de kantines in het T- en H-gebouw, het sportcentrum of Maria’s Cantina in het J-gebouw. Aan de kant van de collegezalen in het L-gebouw zal een nieuwe stand komen waar broodjes worden verkocht. Ook in het V-gebouw kun je terecht voor een broodje. Verder komt er een lunchgelegenheid op verdieping 17 van het T-gebouw ter vervanging van De Etage. Warme maaltijden zullen tijdelijk worden aangeboden in het H-gebouw.

Restaurantpersoneel

Over de toekomst van Albronmedewerkers kan zowel de universiteit als de cateraar zelf nog niets zeggen. Het is aan Albron om de medewerkers  verder te informeren.

In de tussentijd

Tijdens de werkzaamheden blijven de kantoren en onderwijsruimten in het L-gebouw gewoon bereikbaar. Wel zal de ingang worden verplaatst en zal er wat overlast zijn. LJa