‘Bring a straight friend’ is het thema van de borrel van Erasmus Pride op 31 januari, opnieuw in campuscafé ‘In de Smitse’.

Iedereen is welkom, en om dat te benadrukken hebben twee leden van Erasmus Pride dinsdag tijdens lunchtijd proseccoglazen uitgedeeld in het L- en T-gebouw van campus Woudestein. Dit glas kun je donderdag 31 januari laten vullen met het roze bubbeldrankje.

Nieuwsgierig

“Door de glaasjesactie hopen we dat meer mensen onze naam leren kennen en doorgeven aan medestudenten, vrienden of collega’s”, zegt Kevin Verbaas, bedrijfskundestudent en actief lid bij Erasmus Pride. “Tijdens het uitdelen kwamen mensen ook op ons af uit nieuwsgierigheid, dus iets extra’s uitdelen behalve een flyer trekt wel de aandacht.”

Borrel weer op de campus

Donderdag zal de borrel na ruim een half jaar weer in campuscafé ‘In de Smitse’ plaatsvinden. Erasmus Pride was in de tussentijd uitgeweken naar homojongerenvereniging Apollo in het centrum van Rotterdam na een meningsverschil met het toenmalige bestuur van het campuscafé. Na afloop van de laatste borrel aldaar zouden gasten luidruchtig en handtastelijk zijn geworden, maar volgens Erasmus Pride is niet duidelijk dat het om hun gasten ging.

Met het nieuwe bestuur maakt Erasmus Pride een frisse start. Beide partijen hebben goede afspraken gemaakt over tot hoe laat de borrel duurt en dus tot hoe laat Erasmus Pride verantwoordelijk is voor de bezoekers.

Lezing Dick Swaab

Vanaf nu zal het netwerk voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgenderstudenten- en medewerkers elke laatste donderdag van de maand een borrel houden, soms gecombineerd met een lezing of filmvertoning. In februari zal neuroloog Dick Swaab in het onderwijscentrum van het Erasmus MC spreken over seksuele differentiatie van de hersenen.