Meer dan 1.000 kilometer file in de ochtendspits door de sneeuw, meldt nu.nl, en dat is nog nooit eerder in Nederland voorgekomen. Ook in Rotterdam is al veel sneeuw gevallen. Toch lijkt het merendeel van de medewerkers veilig te zijn aangekomen op de EUR.

“Het verbaasde me eerlijk gezegd toen ik vanmorgen collega’s die buiten Rotterdam wonen op het werk zag verschijnen”, zegt dr. David Novak, assistent professor aan de ESHCC faculteit. Dr. Novak komt uit de Verenigde Staten en benadrukt: “dit is de meeste sneeuw die ik heb gezien denk ik in Nederland sinds ik hier woon.” Dat collega’s uit Leiden en Utrecht vrijwel probleemloos met de trein naar Rotterdam konden komen had hij dan ook niet verwacht.

Niet veel extreme problemen

“In de auto onderweg naar werk had ik Q-music aan en hoorde ik wel alle nare berichten van de files, maar bij mij ging alles eigenlijk wel voorspoedig”, zegt Emma Hamilton, programmacoördinator van de International Bachelor Communication and Media (IBCoM). Zelf woont ze in Rotterdam, maar van collega’s die van verder kwamen met de auto hoorde ze ook niet extreem vervelende verhalen. “Wel is een collega onderweg hierheen haar wieldop verloren”, lacht Hamiton, “maar of dat nou door de sneeuw kwam weet ik niet precies.” NdB