Bussemaker zet afschaffen gratis ov door

Minister Bussemaker houdt ondanks alle kritiek vast aan haar plan om de ov-studentenkaart per 1 januari 2016 om te zetten in een kortingskaart. Begin volgend jaar wil ze bekendmaken wat de wijzigingen gaan inhouden.

Bussemaker (PvdA) schrijft dit in antwoord op vragen van Kamerlid Jasper van Dijk van de SP. Ze wil in haar antwoorden niet vooruitlopen op het effect van de bezuinigingsmaatregel. Dat is volgens haar afhankelijk van het reisgedrag van studenten en de precieze afspraken die met de vervoersbedrijven gemaakt zullen worden.

Petitie

Over de kritiek en de bijna 54.000 handtekeningen die zijn verzameld tegen het plan om het gratis reizen af te schaffen, schrijft de minister “dat de waardering van maatregelen in de loop der tijd kan veranderen. Zo waren veel studenten nog tegen de reisvoorziening toen deze in 1991 werd ingevoerd, terwijl de reisvoorziening nu positief wordt gewaardeerd.” HOP

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.