Eerstejaars bedrijfskundestudent en saxofonist Tim Wes trad gisteravond op in ‘De Wereld Draait Door’.

Was je nerveus?

Tim Wes: “Ja natuurlijk. Vooral op weg naar de studio voelde ik spanning en dacht There’s no way back. In de aankondiging noemde Matthijs van Nieuwkerk de studio een huiskamersetting, maar ondertussen weet je wel dat het live is en er miljoenen mensen naar kijken. Toch verdwenen de zenuwen meteen toen ik mijn ogen sloot en de eerste noten speelde.”

Je mocht 1 minuut spelen, dat is toch veel te kort?

Lachend: “Ik moest het er maar mee doen! Om mijn stempel te drukken had ik expres een pakkend liedje gekozen en ik merkte tijdens de soundcheck dat de cameramannen het al mee neurieden. Dat zelfs Dinand Woesthoff (zanger van Kane, red.) me spontaan complimenteerde na het optreden was tof. Na de uitzending hebben we nog staan kletsen en er gaan mooie dingen gebeuren in de toekomst!”

Je zag er gelikt uit, veel werk van gemaakt?

“Over mijn kleding heb ik niet lang hoeven nadenken. Ik ben sowieso veel met mode bezig, dus ik voel aan welke outfit gepast is bij welke gelegenheid. Wel ben ik vanmiddag naar mijn vaste kapper bij ‘Chiq le Frique’ in Rotterdam geweest. Aangezien mijn kleren niet overdreven waren, kon ik iets geks doen met mijn haar. Het is een rode lok aan de voorkant geworden.”

Tenslotte, hoe was Matthijs?

“Goeie vent. Hij had zijn huiswerk gedaan en begroette met meteen.” LJ

Gemist? Bekijk het fragment!