Stilte in de studieruimtes lijken studenten de belangrijkste huisregel in de UB te vinden.

Tijdens de jaarlijkse huisregelweek van de UB kunnen studenten bij de ingang aangeven welke huisregel ze het meest, en het minst belangrijk vinden. 343 studenten hebben op woensdagmiddag de mini-enquête ingevuld, en tot nu toe hecht het merendeel de meeste waarde aan een stille werkplek.

Dit zijn de vier regels waar studenten uit kunnen kiezen:

  • Gebruik mandjes voor je laptop en andere spulletjes
  • Stilte in de studieruimtes
  • Geen eten en drinken in de UB, behalve een flesje water
  • Gebruik de ’take-a-break button’ als je je werkplek voor 30 minuten wil verlaten

Een van de stewards in de UB helpt mee met enquêteren

Als bedankje krijgen de studenten een flesje water mee, met op het etiket een cartoon die één van de vier huisregels verbeeldt. Elke dag wordt een ander flesje weggegeven, dus als je dagelijks in de UB bent, kun je ze allemaal sparen. Je mag meerdere keren meedoen met de enquête. Heb je al twee of drie flesjes en vind je ze zo tof dat je ze allemaal wilt hebben? Vrijdag 9 november kun je je eigen etiket kiezen om je ‘verzameling’ compleet te maken. 

Nieuwe ideeën 

Elk jaar rond deze tijd organiseert de UB de huisregelweek om alle (nieuwe) studenten te wijzen op de regels, zodat iedereen prettig kan werken. Mis je nog een huisregel? Dan kun je die deze week in de box bij de ingang van de UB gooien. LJ