Uit protest tegen de bezuinigingen op de basisbeurs zetten studenten van de TU Delft hun universiteit te koop. Vandaag hangen overal op de campus makelaarsbordjes.

Bezuinigingen

Actievoerders van de Delftse studentenvakbond VSSD vragen hiermee aandacht voor bètastudenten. De bezuinigingen op de studiefinanciering en ov-jaarkaart zullen hen harder treffen dan andere studenten, menen ze. Hun opleiding duurt een jaar langer dan andere opleidingen en is ook zwaarder. “Op deze manier blijven er  geen ingenieurs meer over”, zegt voorzitter Bas Vollebregt van VSSD. “Als het kabinet bruggen wil slaan kan dat niet zonder ingenieurs.”

Elk aannemelijk bod

De universiteit is te koop tegen elk aannemelijk bod. “Want op deze manier komen er helemaal geen bètastudenten meer”, voorspelt Vollebregt. HOP