De Erasmus Universiteit Rotterdam zet sterk in op ondernemerschap onder studenten. Maar is die ondernemingszin aangeboren of kun je ondernemen ook gewoon leren?

Ondernemen is hip, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. In 2011 was de groei van het aantal nieuwe ondernemingen met 7 procent gestegen in vergelijking met het jaar ervoor. De EUR speelt daar op in; speciale programma’s gericht op jonge ondernemers schieten als paddenstoelen uit de grond.

Zo ook het pas gestarte ‘Get Started’: een programma van het Holland Program on Entrepreneurship (HOPE) om startende ondernemers op weg te helpen. “Want”, zegt organisator Thomas Huijgevoort, “als startende ondernemer ben je onzeker, en heb je vaak niet de juiste contacten. Hier leer je de basisprincipes van het starten van een eigen bedrijf en brengen we je met de juiste mensen in contact.”

Lees het hele verhaal donderdag 1 november in Erasmus Magazine.