StuKaFest Rotterdam is dringend opzoek naar kamers. Het festival dat op 7 februari in verschillende studentenkamers plaatsvindt, heeft het programma al bijna rond, maar mist nog kamers.

“Begin dit jaar is er een nieuw bestuur aangesteld en daardoor zijn we later begonnen met kamers zoeken”, vertelt voorzitter van het StuKaFest Rotterdam Christina Giannelia. De organisatie probeert nu via Facebook, mond-tot-mondreclame en posters meer kamers te krijgen. “We hebben tien kamers nodig en daarvan hebben we er pas zes.”

Eisen

Een geschikte kamer is minstens achttien vierkante meter groot en er moeten minimaal vijftien festivalgangers in passen. Ook moet er zes tot acht vierkante meter beschikbaar zijn voor de artiest. De kamer moet in Rotterdam West, Coolhaven of Delfshaven liggen zodat deelnemers op de fiets naar andere kamers kunnen gaan. “Studenten die hun kamer aanbieden kunnen zelf drankjes en snacks verkopen zodat ze ook nog eens geld kunnen verdienen”, vertelt Giannelia 

Podiumkunsten

Op de avond van het festival zijn er verschillende optredens waaronder een muziekoptreden, theater- en cabaretvoorstelling, dansuitvoering en vertoning van verschillende korte films. Het festival kent drie rondes van een uur. Elke ronde kun je een ander optreden in een ander studentenhuis kiezen. Kaartjes voor één ronde zijn €4,50 en drie rondes kost €11,-. Achteraf is er nog een afterparty in Dek 22.

StuKaFest is een festival dat één keer per jaar georganiseerd wordt in studentenkamers. Het festival vindt plaats in twaalf studentensteden door het hele land.

Wil jij graag een optreden in je kamer? Stuur dan een mailtje naar stukafest.rotterdam@gmail.com