De Haagse VVD-wethouder Financiën Sander Dekker wordt genoemd als de nieuwe staatssecretaris van Onderwijs, meldt De Telegraaf. Eerder lekte al uit dat HvA-rector Jet Bussemaker (PvdA) minister van Onderwijs wordt.

De 37-jarige Dekker kwam in 2003 in de Haagse gemeenteraad. In 2006 werd hij wethouder van Onderwijs, Jeugd en Sport. In 2010 stapte hij over naar Financiën en Stadsbeheer. Daarnaast is hij voorzitter van het Rathenau Instituut.

Hoger onderwijs onbekend

Begin september vorderde de gemeente Den Haag onder zijn leiding bijna veertigduizend euro terug van de Universiteit Leiden, omdat zij twee bestuurders en een hoogleraar een salaris boven de wopt-norm betaalde. Wie van de bewindslieden het hoger onderwijs in de portefeuille krijgt is nog niet bekend.

VVD’er Henk Kamp gaat naar verluidt naar Economische zaken, Landbouw en Innovatie. HOP