Het Nerds on Stage dat zaterdag 20 oktober in de Rotterdamse Schouwburg zou plaatsvinden, is verplaatst naar het voorjaar van 2013. “De voorverkoop viel tegen en het is zonde als maar weinig jongeren naar zo’n bijzondere avond komen.”

In Amsterdam is een soortgelijk festival, ‘Night of the Nerds’ genaamd, al drie keer een succes geweest. De organisatoren willen het in de aankomende maanden bekender maken onder jongeren zodat het net zo’n succes wordt als in Amsterdam.

Robot

Meedoen staat centraal tijdens dit festival. Je leert er niet alleen veel, maar je kan zelf ook veel dingen ervaren. Zo kan je een door een Amerikaanse wetenschapper gemaakte robot zijn, die mee doet met het wereldkampioenschap robotvoetbal. Ook kan je een helm opzetten die meet of je ontspannen of juist erg gestrest bent.

Nerds zijn helden

“Nerds zijn niet meer zielig, maar juist cool”, vertelt Renet Ponsen, medeorganisator van Nerds on Stage. “Kijk maar naar de mannen van Google. Die zaten op hun zolderkamertje hele dagen achter kun computertje. Eerst werd dat gezien als saai, maar nu worden ze als een soort helden gezien.” Door de groeiende populariteit zagen de organisatoren een kans om een festival te organiseren.

Onstaan

Nerds on Stage is ontstaan voor jongeren die dol zijn op techniek, gadgets, innovatie en science. “Voor jongeren wordt er altijd veel georganiseerd, ze kunnen stappen en naar verschillende feestjes, maar voor jongeren die geïnteresseerd zijn in techniek, was er eigenlijk nooit zoiets”, legt Ponsen uit.

Het gaat waarschijnlijk plaatsvinden in maart. Wil je op de hoogte blijven? Hou dan de website in de gaten. CW