Steeds meer Griekse studenten voelen zich door de financiële crisis genoodzaakt om in het buitenland te gaan studeren. In drie jaar tijd is het aantal Grieken dat in Nederland studeert verdubbeld.

Toename

Vorig collegejaar waren er ruim 1400 Griekse studenten in Nederland, drie jaar eerder waren dat er ruim 700. Een op de vijf Griekse studenten overweegt om in Nederland te gaan studeren, zegt Edwin van Rest, CEO van Studieportals.eu, een internetplatform waar studenten hun studiemogelijkheden in Europa kunnen vinden en vergelijken. De mobiliteitscijfers voor dit collegejaar zijn nog niet bekend, maar Van Rest ziet wel een trend. “De belangstelling is met 150 procent toegenomen. Ik verwacht dat er tientallen procenten meer Griekse studenten en studenten uit crisislanden hierheen komen.”

Grieken in Rotterdam

Aan de EUR studeren 235 Grieken op in totaal 1604 buitenlandse studenten (het Erasmus MC is hierbij niet meegerekend).  Zij volgen bijna allemaal een masteropleiding. Het grootste aantal Griekse studenten is te vinden op de Erasmus School of Economics, daar zijn er meer dan 100.

Ben je benieuwd naar de verhalen van Griekse studenten aan de EUR? Lees het hele artikel morgen in EM#4.