1401 EUR-studenten zullen 3 september raar opgekeken hebben toen hun ERNA -account geblokkeerd bleek. Ze hebben zich niet op tijd ingeschreven.

Voor meer informatie kunnen ze dagelijks terecht bij het ‘Too late-spreekuur’ in het E-gebouw. De studenten die Peter Langerak van de Studentenadministratie aantreft bij het eerste spreekuur op maandagmorgen zijn vooral geschrokken en een beetje boos op zichzelf. “De meesten geven direct toe dat ze hun zaken simpelweg niet op tijd geregeld hebben. Ze hadden niet verwacht dat hun account echt geblokkeerd zou worden. Maar ik zei al eerder: we zijn streng.”

Laatkomers vullen formulier in

Bij het spreekuur krijgen de studenten een formulier waarop ze kunnen invullen waarom ze te laat zijn. De studentenadministratie probeert de verzoeken zo snel mogelijk te beoordelen, zodat de studenten snel weten waar ze aan toe zijn.

Fors meer inschrijvingen

Langerak is heel tevreden met het resultaat van de Too late-campagne die hij voor de zomer startte. Dit jaar hebben zich 20.040 studenten (opnieuw) aangemeld voor 1 september, tegenover 14.102 vorig jaar. Dat betekent dat faculteiten aan het begin van het jaar beter weten hoeveel studenten ze kunnen verwelkomen en dat de universiteit meer geld ontvangt van het Ministerie van Onderwijs. De EUR krijgt 4000 euro voor elke student die nominaal studeert en zich op tijd heeft aangemeld.

Het Too late-spreekuur is tot 24 september elke ochtend tussen 11.00 – 12.30 (vrije inloop) bij het Erasmus Student Service Center (ESSC)