Prinses Máxima is vandaag op campus Woudestein voor een conferentie over de positieve effecten van het hebben van een zorgverzekering. Haar bezoek lokte veel media naar de campus.

De prinses sprak in haar openingsspeech over mensen in ontwikkelingslanden voor wie het nog allerminst vanzelfsprekend is dat zij verzekerd zijn tegen zorgkosten, terwijl dit de basis is voor een gezond leven. Om arme mensen zover te krijgen dat zij het nut van een zorgverzekering inzien, moeten we hen onderwijzen, vond ze. “Ook moeten overheden inzien dat een gezonde bevolking waardevol is en een samenleving draaiend kan houden.” 

Prinses Máxima opent de conferentie

Prins Claus Leerstoel

Onder de deelnemers aan de conferentie in het M-gebouw die de hele dag duurt, zijn academici, beleidsmakers, donoren, ontwikkelingsorganisaties, de private sector en vertegenwoordigers van de Verenigde Naties en de Wereldbank. Prinses Máxima nam als voorzitter van het Curatorium van de Prins Claus Leerstoel het initiatief voor de conferentie. De leerstoel is ondergebracht bij het Institute for Social Studies in Den Haag, dat hoort bij de Erasmus Universiteit.

Klik klik klik

Opvallend is dat in de Forumzaal in het M-gebouw alle camera’s gericht stonden op prinses Máxima – vandaag lekker opvallend gekleed in het rood. Zodra ze haar hoofd bewoog om de zaal rond te kijken, reageerden alle fotografen alert – klik klik klik. Ook tijdens haar speech wachtten de fotografen op dat ene moment voor de beste foto. Het leek haar niet (meer) te deren. LJ