Don Poldermans is een nieuwe baan aan het zoeken in Nederland en verwacht die snel te vinden.

Dat zei hij tegen Medisch Contact, die een profiel van de internist op de website publiceerde.

Juli

Het Erasmus MC ontsloeg de hoogleraar in november wegens wetenschapsfraude. Begin juli moet het onderzoeksrapport onder leiding van oud-decaan Paul van der Maas hiernaar afgerond zijn.

De onderzoekscommissie schreef in het eerste rapport in november dat Poldermans zich schuldig had gemaakt aan schending van de wetenschappelijke integriteit’, ‘wetenschappelijk wangedrag’ en ‘fingeren van onderzoeksgegevens’.

Schade

Het is niet uitgesloten dat de affaire ook gevolgen heeft voor wetenschappers die met hem samengewerkt hebben. Begin deze maand kwam al naar buiten dat er in ieder geval geen wetenschappers van het Leids Universitair Medisch Centrum betrokken zijn bij de fraudezaak.

Wel bleek dat de Leidse cardioloog Jeroen Bax co-auteur was van honderden wetenschappelijke artikelen van Poldermans, terwijl hij slechts aan enkele artikelen met zekerheid voldoende heeft bijgedragen.

De ontslagen hoogleraar heeft tot nu alle interviewverzoeken afgewezen. TL