Het begon zo mooi: de samenwerking tussen GreenEUR en TreeHouse. Samen maakten ze van de gekapte bomen op de campus een prachtige blokhut.

Nu, krap een jaar later, zetten de mannen van Tree House de blokhut af met rood lint: instortingsgevaar! Een van de steunbalken is verschoven waardoor de hele constructie wel eens in elkaar zou kunnen donderen.

Bij Tree House besloten ze maatregelen te nemen: rood afzetlint eromheen zodat niemand gewond raakt, mócht de constructie het begeven.

Een kleine illustratie:

Bij de beveiliging hadden ze de situatie al langer in de smiezen, maar zij kozen ervoor niet over te gaan tot actie. Samen met de mensen van ‘Campus in Ontwikkeling’ beoordeelden zij dat het geen gevaarlijke situatie oplevert. “Er gebeurt op het moment toch niets met de Tree Shack”, zegt Koos van Kalsbeek van ‘Campus in Ontwikkeling’, “en we hebben gecommuniceerd dat er geen activiteiten meer mogen plaatsvinden.” Volgens de communicatieadviseur verdwijnt de hut begin maart sowieso van de campus. Het gedeelte waar de Tree Shack staat, gaat namelijk op de schop.

GreenEUR, eigenaar van de Tree Shack, was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Volgens Van Kalsbeek geven zij de blokhut cadeau aan een kinderboerderij in Rotterdam. Het afscheid dat begin maart plaats moet vinden, gaat waarschijnlijk gepaard met een feestje.

EvdE