Doe een gratis master in het buitenland

Dikke pech: de basisbeurs valt weg voor studenten die vanaf september 2012 aan een master beginnen. Dat betekent extra kosten, maar die kun je drukken door een goedkope, of gratis master in het buitenland te doen.

De extra kosten zijn niet mis: 3.200 euro voor een uitwonende student, en 1.200 euro voor wie nog thuis woont. Wie van tevoren niet wil sparen, of wil lenen om dit te betalen, kan uitwijken naar een goedkopere universiteit in het buitenland.

Masterbeurs

In Denemarken, Zweden of Finland betaal je bijvoorbeeld geen collegegeld, en in Ecuador, Griekenland of Hongarije betaal je minder dan in Nederland. Interesse? Op de Masterbeurs op 3 en 4 februari in de Jaarbeurs in Utrecht staan universiteiten uit het buitenland, onder andere uit Scandinavie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. LJ

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.