Leden van de universiteitsraad hebben allemaal een iPad2 gekregen. Met het uitdelen van deze gewilde gadget moet een einde komen aan de papieren rompslomp rond de vergaderingen.

Voorheen werden de paperassen digitaal toegestuurd. Een prima oplossing, zo leek het. Maar de halve u-raad stond tweewekelijks aan de deur bij de Griffie om de stukken te printen. Dat kon zo niet langer.

Lange weg

De weg naar de iPad2 was een lange. Bijna twee jaar geleden werd het idee al geopperd, maar  volgens Patricia de Jong – de Geus van de Algemene Bestuursdienst, waren de tablets niet helemaal geschikt. Het delen van grote bestanden was bijvoorbeeld niet optimaal. “Met de iPad2 hopen we nu dé oplossing te hebben gevonden.”

Wel weer inleveren

De eerstvolgende u-raad vergadering is dinsdag 24 januari. Alle leden hebben de iPad al in hun bezit, zodat ze de benodigde stukken vóór de vergadering erop kunnen zetten. De leden tekenen voor ontvangst én teruggave: eind augustus moet de tablet namelijk weer ingeleverd worden. Tot die tijd kunnen ze de blits maken met hun nieuwste gadget.

EvE